Yoga

Yoga

“Ik heb na die oefeningen zó heerlijk geslapen. En dat was niet eens het doel, ik wilde gewoon mijn lichaam beter leren kennen. Signalen eerder oppakken. Die goeie nachten zijn een mooi bijeffect van de oefeningen die Mirjam me tijdens het consult aanreikte.”

kracht, souplesse en rust
Yoga is een manier om je vitaal te voelen en meer ontspannen in het leven te staan. Door de aandacht te richten op de adem, beweging en verstilling geven yogaoefeningen je kracht, souplesse en innerlijke rust. Je komt meer in balans en dichter bij jezelf. Daardoor ga je ook eerder je eigen lichaamssignalen voelen.

yoga op maat voor jou
De yogahoudingen noemen we asana’s. Elke asana heeft een bepaalde werking in lichaam en geest. Dat kan zijn: kracht, energie of ontspanning, of een combinatie daarvan. Tijdens  een consult bespreken we wat je nodig hebt en welke asana’s  je daarbij kunnen helpen. Daarmee gaan we aan de slag; er wordt een programma op maat voor je gemaakt.

balans
Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’, ‘evenwicht’ of balans. Daarbij kun je denken aan de balans tussen lichaam en geest, actie en rust, inspanning en ontspanning. Als je in staat bent om lichamelijke spanning los te laten, werkt dat ook door in je geest. En daar maken we gebruik van!