Orthomoleculaire voedingstherapie

Voeding-orthomoleculair-Hartexperts

Optimale voeding voor iedereen anders

Orthomoleculaire therapie is gericht op het optimaal voeden van onze lichaamscellen zodat de functie ervan kan verbeteren en daarmee het zelfhelend vermogen van weefsels en organen wordt gestimuleerd. Dit doen we primair met pure, bij voorkeur biologische voeding. En het zoveel mogelijk vermijden van schadelijke bewerkte voeding. Orthomoleculaire geneeskunde is dus in feite voedingsgeneeskunde. Steeds meer onderzoeken tonen het belang aan van de juiste voeding bij het voorkomen en behandelen van vele chronische ziekten. Als het niet mogelijk is om via voeding de benodigde hoeveelheden vitaminen, mineralen en overige nutriënten binnen te krijgen of als er een verhoogde behoefte is, kan suppletie een waardevolle aanvulling zijn.

Gezondheid heeft te maken met het vinden en behouden van de juiste lichamelijke en geestelijke balans. Als deze balans is verstoord kunnen ziektes ontstaan. Orthomoleculaire therapie is gericht op het behandelen van de oorzaken en niet op de symptomen.

Iedereen is anders daarom vraagt orthomoleculaire therapie geen ‘one size fits all’ maar steeds weer een individueel maatwerkbehandelplan.

Ben je benieuwd wat orthomoleculaire therapie voor jou kan doen? Hoe het kan bijdragen aan gezonde bloeddruk-, cholesterol- en bloedsuikerwaarden? Een goede hartgezondheid? Of het verhelpen van allerlei vage klachten? Het verkrijgen van een betere spijsvertering, hormoonbalans of meer energie?

Maak afspraak