Wat je kunt leren van spijsverteren

Wat je kunt leren van spijsverteren

Herken je dat? Dat je kennis krijgt aangereikt die je zó boeiend vindt, dat je het jammer vindt als de opleiding voorbij is? Dat had ik na mij opleiding orthomoleculaire darmtherapie. In eerste instantie gekozen omdat het mooi aansloot bij de kennis die ik had opgedaan in mijn opleiding medische basiskennis. Maar dat het mij persoonlijk ook zoveel zou brengen had ik niet verwacht.

Ik heb verrassend veel over mezelf geleerd: mijn hele spijsvertering van mond tot kont. Maar ook over mijn voedingsvoorkeuren, mijn manier van eten en de impact van mijn emoties op mijn spijsvertering. Alles werkt met elkaar samen. Daarnaast is de relatie onvolwaardige voeding en/of een slechte spijsvertering en het ontstaan van ziektes mij nu nog duidelijker geworden.  En dat je gezond voedsel tot je kunt nemen maar als je het niet goed verteert, dit toch ziekmakend voor je  kan zijn.

Ik breng de nieuwe kennis nu stap voor stap in de praktijk. En soms is het uitproberen, voelen wat voor mij werkt. Want dat vind ik in deze benadering zo mooi: ieder mens is anders dus er is niet altijd één manier voor iedereen. Mooie uitdaging om te ontdekken wat voor mij het beste werkt…

En uiteraard worden ook mijn vitaliteit- en veerkrachtprogramma’s uitgebreid met deze praktische kennis!

Ben jij je bewust van je spijsvertering en de relatie met mogelijke gezondheidsklachten? Ik nodig je uit om eens een eetdagboek (of een spreadsheet) bij te houden om te bekijken of je patronen ontdekt. Zie hieronder een voorbeeld.

Uiteraard mag je altijd contact met me opnemen als je er samen eens naar wilt kijken.

6 gedachten over “Wat je kunt leren van spijsverteren

  1. This looks very good indeed! One suggested improvement would be to create an online version of your PLN and add as much detail as possible. In its current format it is difficult to read. Dot Devy Kuhlman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *