Wat hartcoherentie voor mij betekent

Wat hartcoherentie voor mij betekent

Hartcoherentie heeft mij een stap dichter naar mijn doel gebracht (medicatievrij in 2020). Het is voor mij een waardevol en makkelijk uit te voeren onderdeel van mijn persoonlijke vitaliteitsprogramma naast yoga, wandelen, sporten, orthomoleculaire voeding, enzovoort.

Bij hartcoherentietraining stem ik mijn ademritme af op mijn hartritme in mijn persoonlijke ademfrequentie via een HRV-biofeedbacksysteem. De resonantie die ontstaat maakt dat ik me helder, alert en ook ontspannen voel. Dat voelt voor mij prettig en veilig; mijn autonome zenuwstelsel is dan in balans en daar profiteren al mijn lichaamssystemen van mee.

Nadat ik mijn hartcoherentie zo’n 6 weken had getraind kon ik duidelijk een staat van hartcoherentie voelen en onderscheiden en was het niet meer nodig om dat via HRV-biofeedbacksysteem (een oorclip en een computerprogramma) bevestigt te zien.

Ik wil bij alles wat ik toepas graag begrijpen hoe en waarom het werkt. Dat is bij hartcoherentie heel duidelijk want het is onderbouwd door vele wetenschappelijke studies. In het begin volgde ik netjes de richtlijnen van de methodiek maar inmiddels heb ik er helemaal mijn eigen vorm in gevonden en kan ik het op ieder moment in iedere vorm toepassen. Zo begin ik de dag altijd met het combineren van yogahoudingen, hartcoherentie en reiki. Gewoon omdat het voor mij een goede start van de dag is. Maar ik kan het ook toepassen als ik me zit op te winden over een vervelende situatie. Doordat ik inmiddels ‘getraind ben’ heb ik meer veerkracht en kan ik weer snel in een staat van hartcoherentie komen. Daarmee heb ik meer de regie om me prettig en veilig te voelen. En dat brengt me weer dichter naar mijn doel.

Inmiddels ben ik gecertificeerd hartcoherentiecoach en begeleid ik mensen die ook met hartcoherentie aan de slag willen. Vaak als onderdeel van een totaalaanpak. Daarnaast geef ik geregeld workshops voor mensen die graag kennis willen maken met hartcoherentie.

Reacties zijn gesloten.