Te veel omega 6?
Wat te doen bij een onbalans in omega 3 en 6?
Het belangrijkste is de inname van linolzuurhoudende (omega 6-)producten te verlagen. Dit betekent minder zonnebloem-, raapzaad-, mais-, soja- en arachideolie zoals die voorkomen in margarines en kant-en-klaarproducten. Lees etiketten! Je staat er versteld van in hoeveel producten deze oliën zijn toegevoegd. Ook slecht gevoerde kippen en varkens blijken een belangrijke bron van linolzuur. Daarnaast bevatten veel oliën ook transvetten, vaak ontstaan door de bewerking. Plantaardige oliën die veel omega 6 bevatten kunnen beter onbewerkt en vers gegeten worden in de vorm van pitten, zaden en noten. Daarbij is het belangrijk om de inname van ontstekingsremmende oliën te verhogen. Omega 3 uit plantaardige bronnen, maar vooral ook uit (wilde) vette vis. Of door suppletie van omega 3 supplementen. Dat is in veel soorten en kwaliteiten verkrijgbaar. Wil je daar een goed en persoonlijk advies over? Als je de producten via HartExperts aanschaft is dit advies gratis. Interesse? Stuur dan een berichtje naar mirjam@hartexperts.nl