Individuele sessies

Individuele sessies

Referenties

Ik heb bij Mirjam een aantal individuele sessies gevolgd. Ik had stressklachten, waaronder hartklachten. Na onderzoek via de huisarts en het ziekenhuis is vastgesteld dat ik hartklachten had als gevolg van een maagslijmvliesontsteking. Mirjam heeft mij geholpen met ademhalingsoefeningen, yoga en vele voedingsadviezen. Zij heeft een uitgebreide kennis van voeding en voedingssupplementen die behulpzaam en ondersteunend zijn voor het herstel. Daarnaast is zij een warme persoonlijkheid die zeer met je meeleeft. Haar warmte, positiviteit en praktische tips gaven mij iedere keer een ‘boost’ als ik bij haar de deur uitliep. Iets wat ik zeer nodig had!


Onlangs bij Mirjam in haar praktijk “hartexperts”geweest om kennis te maken met hartcoherentie. Ik voelde mij direct op mijn gemak bij Mirjam en kon daardoor ook laten zien dat de gezondheid van mijn hart en bloedvaten belangrijk voor mij is en dat ik mij daar ook zorgen over maak aangezien hart- en vaatziekten in de familie zit en ik ook hiermee  “belast” ben. Ik zie (of zag) het ook als een last maar ik merk dat na het bezoek aan Mirjam ik anders ben gaan denken hierover, je kan er namelijk wat aan doen. Dit komt omdat ik zag dat door de oefeningen die we gedaan hebben met de ademhaling er gelijk positief resultaat was en dat voelde ik in mijn lijf, niet alleen op dat moment maar ook nog een dag later. Ik ben nu begonnen met de ademhalingsoefeningen die door Mirjam zijn ingesteld in een ritme wat bij mijn lichaam past.  Ik ben heel positief over deze manier van omgaan met je lijf maar zeer zeker ook over hoe Mirjam dit begeleidt, heel rustig en professioneel, je voelt je begrepen en op je gemak. De gedachte die bij mij opkomt is “had ik dit maar eerder geweten” dan was ik al een paar jaar eerder met hartcoherentie begonnen. Dankjewel Mirjam,”
Esther


“Mirjam heeft me snel en vakkundig op het goede spoor gezet richting gezonde voeding en een goede spijsvertering. Als altijd was de samenwerking vertrouwd en prettig. Om deze redenen zal ik Mirjam graag aanbevelen bij anderen.” J.


“Ik wilde graag weten welke voeding mij weer hormonaal in balans kan brengen als ondersteuning bij de aanpak van de ziekte van Lyme.  Welke supplementen kan ik het beste gebruiken?

Mirjam heeft mij inzicht gegeven in het gebruik van vitamines met een hoge dosering krachtige ingrediënten. Het verschil tussen goedkope merken en duurdere varianten. In dit geval is goedkoop niet aan te raden i.v.m. nauwelijks te behalen effect in het lichaam. Wij hebben allerlei soorten voedingsmiddelen doorgenomen en het belang ervan.

Verder het belang van beweging en hoe dit ook thuis kan met gewichtjes en oefeningen. Mirjam heeft mij ook kennis laten maken met “Hartcoherentie” en laten beleven wat een goede ademhaling kan doen om het hart rustiger te laten slaan.

De samenwerking met Mirjam was op gelijkwaardige basis. Samen zochten wij wat nodig is om mijn lichaam en het afweersysteem weer sterker te maken. Mirjam zoekt uit wat het beste bij je past en begrijpt dat dit niet te veel impact mag hebben op je portemonnee.

De ziekte van Lyme is nog niet voorbij, maar ik zit wel op de goede weg.
Ik beveel je zeker aan. Je verdiept je in de mens en werkt vanuit je hart. Lieve Mirjam, heel hartelijk bedankt voor je begeleiding. Veel succes met je praktijk.”

Liefs, Jannie


“Half november belandde ik ‘snachts in ziekenhuis met vermeende hartklachten. Enorm hoge bloeddruk, druk op borst en hele lichaam schudde en ik kon dit niet stoppen. Heel eng. Gelukkig waren het geen hartproblemen maar vorm van hyperventilatie als gevolg van verkeerde ademhaling na langdurige stress en mijn eeuwige perfectionisme op alle fronten. Ik was ook al heel lang enorm moe. Hierdoor kwam ik via een sportvriendin in contact met Mirjam Ruigrok.

Ik vond bij haar veel herkenning en erkenning van mijn klachten en ze heeft een voor mijn situatie op maat gemaakt programma gemaakt.  Bij haar heb ik een hoop geleerd, de hartcoherentie ademhalingsoefeningen brengen me meer rust, ik pas deze ook in tijdens de drukke werkroutine. Deze oefeningen stimuleren het centrale zenuwstelsel en hebben inmiddels ook geresulteerd in een betere stoelgang, verbetering van mijn nierfunctie en ook meer energie.  Behalve deze oefeningen heeft ze me o.a. yoga oefeningen aangereikt, die me beter helpen te ontspannen. Daarnaast nog wat voedingsadvies passend bij stress. Kortom vele handvatten en inzichten gekregen die me helpen om een burnout en/of  serieuze hartklachten te voorkomen.

Mirjam is iemand die je rustig en respectvol benadert en vertrouwen uitstraalt. Ik vond het heel plezierig dit programma met haar te doorlopen en kan dit iedereen aanraden die met soortgelijke klachten kampt.”

Jacqueline

___________________

“Op 13 juli 2015 werd ik getroffen door een herseninfarct. Dit gebeurde op werk. Dankzij zeer adequaat optreden van de dienstdoende EHBO en de beveiliging aldaar, lag ik binnen 20 minuten in het ziekenhuis. Daar constateerde men dat er inderdaad een herseninfarct had plaats gevonden. Ja, en daarna kom je in het reguliere hersteltraject van het ziekenhuis. Allerlei testen, spraak therapie , fysio therapie en ergo therapie. Dit heeft zeker bijgedragen tot mijn herstel, maar er miste wat mij betreft toch nog iets. “Hoe nu verder?” Wat moest ik doen om met de nog nadelige gevolgen van het infarct. De vermoeidheid, de onzekerheid en latente angst die er toch ook was. Toen ben ik met Mirjam in contact gekomen. Na een eerste gesprek met haar, had ik al gelijk een goed gevoel. Zij wist, ook als ervaringsdeskundige precies aan te geven om deze gevoelens van angst en vermoeidheid onder controle te krijgen. Onderdelen van het hele traject wat ik met Mirjam ben door gegaan zijn ademhalings- en ontspanningsoefeningen (mentale Yoga noem ik het), daarnaast ook adviezen over gezonder eten en meer bewegen. Lijkt misschien wel voor de hand liggend maar juist de begeleiding van Mirjam was zeer belangrijk, dit soort dingen alleen doen werkt vaak niet. Mijn levensstijl is drastisch veranderd en daardoor ook wat kilootjes kwijt geraakt. Mijn vooruitzichten zijn goed en ik sta weer positief in het leven. Het is misschien gek om te zeggen maar mijn infarct was niet alleen een negatieve ervaring. Ik heb er mede dankzij Mirjam ook een hoop van geleerd.”

Jos, Bergen (NH)